Andra djur i stallet

Det är ju så klart hästen som stallet är till för och att de har någonstans att vara när de inte är ute i hagen eller att man rider på hästarna. Det är deras hem och det finns så klart andra djur som också är välkomna i stallet.

Det djur som är allra vanligast i stallet är stallkatten. De är i många fall en naturlig del av omgivningen och både katter och hästar trivs med varandras sällskap. Så klart så behöver man hålla ett öga på de katter som springer i stallet och framförallt kastrera katten om man inte vill ha oönskade kattungar. Om ni planerar att honkatten ska få en kull så se till att ungarna har det bra när de fötts och kanske efter födseln kastrera honan. Även hankatter bör kastrerar så de inte springer på byn och gör en massa ungar.

Om ni behåller några av de katter som föds i stallet så har de en fördel i och med att de är vana med denna miljö. Om ni skaffar en helt ny katt till stallet så gäller det att katten får vänja sig med sin nya miljö. Det kan vara bra att begränsa vilken yta den får vara på så att katten bli hemma i stallet. Även om katten alltid är i stallet så måste den få omvårdnad och regelbundet kollas upp. Se till att avmaska katten regelbundet då den jagar möss och andra bytesdjur. Parasiter och annat som kan ge mask. ID-märk också katten även om den aldrig lämnar stallet i onödan.

Comments are Disabled